Views:

Standaardverzameling

Trend Micro AntiVirus+ Security verzamelt en verzendt automatisch de volgende gegevens, waarvan bepaalde gegevens mogelijk als persoonlijke gegevens worden beschouwd in bepaalde rechtsgebieden, nadat het product is geïnstalleerd/ingeschakeld. Deze gegevens moeten worden verzameld om de beveiligingsfuncties van dit product te leveren. Daarom kunt u deze functies niet inschakelen. Als u niet wilt dat Trend Micro toegang krijgt tot deze gegevens, moet u het product verwijderen en stoppen met het gebruik van het product.

Als u wilt bekijken waar deze gegevens worden verwerkt, raadpleegt u onze lijst met datacenters en geautoriseerde subverwerkers van gegevens en hun locaties.

Google Analytics

Omschrijving

Google Analytics-gegevens worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

IP-adres

Functieconfiguratielocatie

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

[Terug naar de top]

Installatie

Omschrijving

De gegevens worden gebruikt voor probleemoplossing wanneer er een installatiefout optreedt en om uw computer en netwerkomgeving correct te identificeren en zo een betere ondersteuning te bieden.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Logboeken voor foutopsporing in producten
IP-adres
MAC-adres
BSSID van gateway
MAC-adres van gateway
Computernaam

Functieconfiguratielocatie

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

[Terug naar de top]

Licentiemanagement

Omschrijving

Bij licentiemanagement worden de verzamelde gegevens gebruikt om klantenaccounts te identificeren ten behoeve van ondersteunende diensten.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

E-mailadres
Wachtwoord
Voornaam
Achternaam
Computernaam
Fysiek adres (Japan)
Telefoonnummer (Japan)
Geboortedatum (Japan)
IP-adres
MAC-adres

Functieconfiguratielocatie

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

Alleen van toepassing op nieuwe klanten met volledige licenties die ervoor kiezen om een Trend Micro-account te maken met het product tijdens de installatie.

[Terug naar de top]

Active Update

Omschrijving

Active Update verzamelt IP-gegevens zodat Trend Micro weet of het apparaat de nieuwste bescherming tegen de nieuwste malware heeft.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

IP-adres

Functieconfiguratielocatie

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

[Terug naar de top]

Foutenlogboek Auto Feedback

Omschrijving

Trend Micro gebruikt deze gegevens om problemen op te lossen die zich voordoen bij het gebruik van het product.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Logboeken en dumps voor foutopsporing in producten
Systeemgegevens
Gebeurtenislogboeken van Windows-systeem
IP-adres

Functieconfiguratielocatie

Deze functie kan niet worden uitgeschakeld.

[Terug naar de top]

Configureerbare functies

Trend Micro AntiVirus+ Security bevat de volgende functies, die de volgende gegevens, waarvan bepaalde gegevens mogelijk als persoonlijke gegevens worden beschouwd in bepaalde rechtsgebieden, kunnen verzamelen en verzenden naar Trend Micro. U kunt elk van deze functies op elk gewenst moment uitschakelen om te voorkomen dat de bijbehorende gegevens worden verzonden naar Trend Micro.

Informatie over bedreigingen delen met Trend Micro

Omschrijving

Door informatie over bedreigingen met het Smart Protection Network te delen, kan Trend Micro snel nieuwe bedreigingen identificeren en aanpakken.

Informatie over bedreigingen delen met Trend Micro bepaalt welke gegevens door de volgende functies worden verzameld:

• Handmatige scan
  • Geplande scan
  • Realtime scan
  • Actieve bewaking
  • Voorkomen van browsermisbruik
  • Firewall Booster
Gegevens verzonden naar Trend Micro

Malwaredetectierecords (bestandsnaam, bestandspad, IP-adres, URL, registersleutel, registerwaarde, naam/pad van gedetecteerd programma)
Firewallrecords (bron-IP en poortnummer, doel-IP en poortnummer)
Secure Erase - verwijderde bestandsnaam
Wi-Fi Advisor-records (naam van gedetecteerde app, app-ID, app-MAC, NIC-ID, NIC-naam, NIC MAC-adres)

Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Overige instellingen > Smart Protection Network > Informatie over bedreigingen delen met Trend Micro

Als u het verzamelen van gegevens alleen voor een specifieke functie wilt uitschakelen, schakelt u elke functie apart uit met de gerelateerde productschermen. Raadpleeg de Online Help voor meer informatie.

[Terug naar de top]

Informatie over computerprestaties delen met Trend Micro

Omschrijving

Trend Micro gebruikt deze gegevens om de prestaties van uw apparaten te optimaliseren en nieuwe functies te ontwerpen om de bescherming van onze klanten verder uit te breiden.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

MAC-adres
Bestandsnaam
Systeemgegevens
Productinstellingen
IP-adres
Browserinstelling
Geïnstalleerde toepassingen
Actieve processen
URL (gebruikers kiezen in Betalingsbeveiliging voor het automatisch openen van websites of schakelen deze functie uit)
Gebruikersinterface van het product weergegeven
- Gebruikersinteractie met de gebruikersinterface van het product

• - Gebruikersinteractie met de gebruikersinterface van het product
Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Overige instellingen > Smart Protection Network > Informatie over computerprestaties delen met Trend Micro

[Terug naar de top]

Beveiliging tegen webbedreigingen

Omschrijving

De verzamelde gegevens worden gebruikt om de mate van detectie te verbeteren en om valse alarmen te verminderen.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

IP-adres
URL
Bestandsnaam
Bestandspad
Originele URL
Gebruikersagent van browser

Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Instellingen > Internet- & e-mailbesturing > Webbedreigingen > Potentieel gevaarlijke websites blokkeren

[Terug naar de top]

Een ander apparaat beveiligen

Omschrijving

Deze gegevens worden gebruikt om gebruikers te laten weten welke gedetecteerde apparaten zijn beschermd door Trend Micro-producten.

Scan uw netwerk niet met Een ander apparaat beveiligen als u niet wilt dat er gegevens worden verzonden naar Trend Micro.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

MAC-adres
SSID van gateway
MAC-adres van gateway
IP-adres
Hostnaam

Functieconfiguratielocatie
  • Welkomstpagina

• Hoofdconsole > Apparaat > Een ander apparaat beveiligen > Kiezen

• Hoofdconsole > Een ander apparaat beveiligen > Scan uw netwerk om apparaten te zoeken

• Pop-ups

[Terug naar de top]

Trend Micro Toolbar

Omschrijving

URL's die u opent, worden verzameld en gecontroleerd op basis van onze database met bedreigingsinformatie om te voorkomen dat u schadelijke websites opent en u te beschermen tegen online bedreigingen.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Niet-geclassificeerde URL
IP-adres

Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Privacy > Privacyscanner > Configureren
  • Hoofdconsole > Privacy > Social Networking Protection > Configureren

[Terug naar de top]

Ondersteuningstool

Omschrijving

De verzamelde gegevens worden gebruikt om de problemen van de gebruiker op te lossen.

Als gebruikers zich willen afmelden voor het verzamelen van gegevens, moeten zij de ondersteuningstool gebruiken om problemen te melden.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Foutopsporingslogboeken van Trend Micro-producten
Modules
Systeemgegevens
Apparaatnaam
Accountnaam
Bestandspad
Gedetecteerde verdachte bestanden

Functieconfiguratielocatie
  • Console Ondersteuningstool - Voor verzameling van foutopsporingslogboeken op tabblad "(A) Debuggen”

• Gebruikers kunnen ervoor kiezen om automatisch logboekgegevens naar Trend Micro te versturen.

• Console Ondersteuningstool - Voor verzameling schadelijke logboeken op het tabblad "(B) Bedreigingen”

[Terug naar de top]

Eén wachtwoord

Omschrijving

Wachtwoordgegevens worden gebruikt om klanten toegang te verlenen tot hun Trend Micro-productinstellingen en Vault.

Om zich te kunnen afmelden voor het verzamelen van gegevens, mogen gebruikers wachtwoordbeveiliging niet instellen.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

E-mailadres
Wachtwoord
Hint voor wachtwoord

Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Instellingen > Overige instellingen > Wachtwoord

[Terug naar de top]

Anti-spamwerkbalk

Omschrijving

E-mailgegevens worden gebruikt voor de score voor e-mailphishing.

Als gebruikers niet akkoord gaan met gegevensverzameling, moeten ze deze functie niet gebruiken.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Spammail
E-mail die door gebruikers is gemeld als geen spam

Functieconfiguratielocatie
  • Hoofdconsole > Instellingen > Internet- en e-mailbesturing > Spam en bestanden verstuurd via e-mail.

[Terug naar de top]

Fraudebestrijding

Omschrijving

E-mailgegevens worden gebruikt voor het detecteren van scammails en schadelijke e-mails.

Om zich te kunnen afmelden voor het verzamelen van gegevens, mogen gebruikers deze functie niet gebruiken.

Vermeld geen persoonlijke informatie wanneer u een vals alarm rapporteert.

Gegevens verzonden naar Trend Micro

Afzender van e-mail
Onderwerp van e-mail
Inhoud van e-mail
Gebruikersopmerkingen

Functieconfiguratielocatie

[Terug naar de top]

Add a comment